AYVALIK BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ DETAYLI EK BÜLTEN | MAHALLE EVLERİ UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

26-12-2019

Ayvalık'ta Mahalle evi projesi Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından sosyal belediyecilik kapsamında dillendirilmişti.150 Evler ,Altınova ve Küçükköy Mahalle evleri seçimden sonra 8 ay içinde kuruldu ve bu mahalle evlerinde kadınlara öncelik veren eğitimler verilmeye başlanmıştı.

Bugün gelinen noktada Altınova Mahalle Evi'nin kursları sonuç vermeye başladı ve kadınlara özel gelir getirici kurslar sonucunda emekle birlikte üretim olarak bir pazara sunuldu ve ilk KERMES yapıldı.Kermes'te Altınovalı kadınların el emeği ürünler sergilenirken elde edilen gelir ihtiyacı olanlara  ulaştırılacağı belirtildi.Hem gelir getiren öğreti ve kursları edinim kazanan kadımnlarımız aynı zamanda ihtiyacı olanlara da yardım etmenin mutluluğunu yaşamış oldular.

Mesut Ergin'in eşi Cana Ergin'in de kadınların yanında başından sonun yer  aldığı Kermesi Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'de gezdi hem ürünler hem kurslar hakkında bilgi aldı.Kadınların el emeğinin gelir getirici üretime dönmesinin, bu gelirlerin ihtiyacı olanlara ulaştırılmasına çok sevindiğini belirten Mesut Ergin, bu tür projeler halkımızı da kenetliyor dedi.

Mesut Ergin

Ayvalık Belediye Başkanı