AYTUGEB GENEL KURULU Mesut Ergin'in katılımıyla yapıldı

27-12-2019

Aytugeb genel kurulu yapıldı.Belediye Başkanımız Mesut Ergin'in tüzük gereği doğal başkanı olduğu ve katıldığı Ayvalık İlçesi Turizm Geliştirme Birliğinin genel kurulunda,Başkan Mesut Ergin   EMİTT'e (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Ayvalık olarak katılmak gerektiğini dile getirdi.

EMİTT'te kurulacak standın Ayvalığın standı olacağını , tüm kurum ve kuruluşların buna sahip çıkması gerektiğini, turizmin tanıtılacağı bu büyük platformda Ayvalığın zeytini ile tarihi ile dokusuyla doğasıyla adalarıyla deniziyle güneşiyle muhakkak yer alması gerektiğini dile getirdi.Ayvalık için Kültür ve Gurme turizmine verilen önemin daha da arttırılması gerektiği bunun için dernekleşme ve benzeri yapılanmalar içerisinde olduklarını dile getirdi.Dünyanın en kaliteli zeytinyağının bile sadece bir turizm vesilesi olabileceğini, girit mutfağını, bu bölgenin mimari dokusunun  kültürüyle bağlantılı olduğunu , bu gibi özellikleriyle Ayvalığın ön plana çıkartılması gerektiğini belirtti.

Divan Kurulu Başkanlığına Halil Özer'in ,Divan üyeliklerine de Levent Billurcu,Bülent Demiral ve Ahmet Saray'ın seçildiği toplantıda,Aytugeb yönetimi uzun ve kısa vadede yaptıklarını slaytlarla katılımcılara anlattı.Daha sonra 2020 yılı tahmini bütçe sunuldu ve genel kurul tarafından oybirliği ile kabul edildi.Dilek ve temennilerle toplantı son buldu.

Mesut Ergin

Ayvalık Belediye Başkanı