4.Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

05-12-2019

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneüi Kurucu Başkanı Emin Çakmak'ın  katılımıyla gerçekleştirilen 4.Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirve Değerlendirme Toplantısı'na Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Belediye Meclis Üyeleri Tülay Çankaya, Mehmet Anıl Okyar ve Ayvalık Beldiyesi Kültür Müdürü Erkan Cılak katıldı.

Emin Çakmak değerlendirme sunumunda yapılan zirvenin ,basına çıkması tanıtımı reklamının , var olan reklam bedelleriyle geri dönüşünün 9,6 milyon dolar olduğunu söylerken, buna karşılık zirve için yapılan yatrımın bu rakamın 1/100 ü olduğunu belirtti."Bu durum gösteriyor ki,turizm üzerine bölgede yapılacak atılımların da geri dönüşleri çok yüksek olacaktır " diyerek,bölgede sağlık turizminin geliştirilmesi için,zirveden çıkan sonuçları değerlendirdi.

Sağlık turizminin sadece termal olarak kısıtlanamayacağını,bağlı olarak tüm tarihi doğal güzelliklerin de turizmin kategorisinde yer alacağını belirtilirken,Ayvalık üzerinden de tarihi dokusu,kiliseleri,zeytin ve zeytinyağı,plajları örneklendirildi.

Mesut Ergin

Ayvalık Belediye Başkanı