4.AYVALIK KÜÇÜKKÖY BOŞNAK TEFERİC ŞENLİKLERİ COŞKUYLA KUTLANDI

Boşnak halkına bir asrı aşkın süredir yurt olan Ayvalık Küçükköy’de, “Balkan ülkelerinin hıdırellezi’” olarak nitelendirilen Geleneksel Boşnak Teferiç Şenlikleri, 4 Mayıs Cumartesi günü başladı.
Ayvalık Belediyesi ile Küçükköy Birlik ve Dayanışma Derneği’nin gerçekleştirdiği 4. Teferiç Şenlikleri saat 10’da Halil Başyazgan Cumhuriyet Kültür Merkezi’nden Küçükköy merkeze yöresel müzik grubu Brateband eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı.
Boşnak kültürünün korunması ve tanıtılmasının amaçlandığı şenliğe, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, Pendik Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Erden ve çeşitli illerden gelen Boşnak dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. 4. Ayvalık Küçükköy Boşnak Teferic Şenlikleri Sarımsaklı Kapalı Pazar Yeri’nde Bosfor Band+ Gizem konseri ile devam etti.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR