ESKİ HALDE, ÇAĞDAŞ PROJEYLE YENİLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Ayvalık Belediyesi, 22 dükkânın bulunduğu küçük hal içerisinde yenileme çalışmalarına başladı. Hazırlanan proje ile yıllardır bakımsız kalan hal, kentin mimari dokusuna uygun biçimde düzenlenecek.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in hayata geçireceği projelerine bir yenisi daha ekleniyor. İlçe merkezindeki küçük hal, hazırlanan proje ile çatısından zeminine kadar yenileniyor. 20 gün önce başlayan çalışmalar kapsamında, hal dükkanlarının çatısına izolasyon yapılırken kiremit görünümlü güneşlikler için güneşlik doğramaları değiştirildi. Hal giriş ve çıkışlarına ahşap kaplamalı çelik malzeme yerleştirilerek giriş-çıkış bölümleri düzenlenirken dükkânların dış cephe kapı ve pencerelerinin de değiştirileceği belirtildi. Danışman Ozan Coşkun, Plan Proje, İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü’nden 10 kişilik bir proje grubu tarafından hazırlanan 11 projenin ilki olma özelliği taşıyan küçük hal projesi kapsamında, dükkânların dış cepheleri tuğla ve sarımsak taşı ile kaplanacak. Hal zemini granit ve seramik ile döşenirken hail içine ıhlamur ağacı dikilecek. Belediyenin kendi kaynak ve imkânları ile yürütülen projenin yüzde 40’ı tamamlandı. Proje kapmasında meydana sundurma, sıhhi tesisat, yağmur suyu giderleri, yeni bir tuvalet, gölgelik yapılacak ve ardından çalışmalar, projesi hazırlanan yeni hal binasında da yenilik çalışmalarına geçilecek.

BAŞKAN GENÇER ‘’KENT YAŞAMINDA TÜM KESİMLERE FAYDALI OLACAK PROJELERİ SIRAYLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’’
Kentin dört bir yanında yol onarım çalışmalarından temizlik hizmetine, tüm çalışmaları eş zamanlı olarak sürdürdüklerini belirten Başkan Gençer, bu çalışmalarla birlikte kent yaşamında tüm kesimlere faydalı olacak projeleri sırayla gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gençer, “ Küçük Halimiz yenileme projesinin ardından modern bir görünüme kavuşacak. Kent dokusuna uyumlu planladığımız bu çalışma ile birlikte esnaflarımız yenilenen ve güzelleşen hal içinde hizmetlerini sürdürecekler” dedi.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR