BOZULAN YOLLARDA ONARIM YAPILIYOR

Başkan Gençer, “Program dâhilinde, onarım gereken tüm yollarda gerekli çalışmaları yapıyoruz”

Ayvalık’ta yol yapım ve onarım seferberliği ile yılların eksikliğini tamamlayan Ayvalık Belediyesi, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda onarım ve taş döşeme faaliyetlerini sürdürüyor.

4 yılda, kentsel sit alanı içinde 72 bin 600 metre kare granit zar taşı döşeyen Ayvalık Belediyesi, kentin tüm mahallelerindeki ihtiyaçları tamamlamak içinçalışmalarına devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri (BASKİ) ile UEDAŞ sorumluluğundaki alt yapı çalışması sırasında bozulan yollar, Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından zar taşı döşeme çalışmasıyla tekrar düzenleniyor. Fen İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; müdürlüğe bağlı ekipler, Ayvalık’ın Ali Çetinkaya, Sakarya Mahallesi ve Cunda Adası’nda onarım çalışması yapıyor.

AYVALIK’TA 4 NOKTADA EŞ ZAMANLI ONARIM
Ali Çetinkaya Mahallesi’nde Cami önü sokak ile Muammer Aksoy Caddesi, Sakarya Mahallesi 2. Fethiye Caddesi, Cunda Adası’nda ise Mithatpaşa Mahallesi Mevlana Caddesi’nde eş zamanlı onarımlar yapıldı.
Ayvalık yollarındaki sorunları çözmek amacıyla 4 yıldır ciddi adımlar attıklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, program dâhilinde onarım gereken tüm yollarda gerekli çalışmanın yapılacağını ifade etti. Başkan Gençer, “İlçemizde alt yapı çalışmaları yapılan ve zarar gören güzergâhlarda gerekli onarım çalışmalarını düzenli olarak yapıyoruz. İlçemizde bozuk yol onarım ve yenileme çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

ULU ÖNDER EBEDİYETE İNTİKAL EDİŞİNİN 80. YILINDA ANILDI

Başkan Gençer, “Atamız her zaman kalbimizde”

Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. Yılında Ayvalık’ta iki anma töreni düzenlendi. Saatler tam 9'u beş geçe sirenler çaldı ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk, meydanda çiçeklerle, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ikinci törende ise zeybek vals ve marşlar eşliğinde saygı ve özlemle anıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Tarihin akışını değiştiren dehası ile tüm dünyanın saygısını kazanmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Her zaman kalbimizde olacak” dedi.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci grupları, gaziler ile askeri ve sivil erkanın katıldığı tören 08.40’ta başladı.

ATA’NIN ANITI ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Cumhuriyet Meydanı’nda tören öncesi vatandaşlar, ellerindeki çiçeklerle Ata’nın anıtını çiçek bahçesine dönüştürdü. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığına ait çelenklerin Atatürk anıtına sunumunun ardından Saatler tam 9'u beş geçe sirenler çaldı ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının okunmasının ardından meydandaki tören tamamlandı.

TÖRENİN ARDINDAN ANDIMIZ OKUNDU
Tören sonrası Cumhuriyet Meydan’ında Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Üzgeç yönetiminde aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan ve İbrahim Mühürdaroğlu’nun da bulunduğu çok sayıda vatandaş andımızı okudu. Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı ikinci tören saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından şiirler okundu anma haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Zeybek ve Vals gösterisi ile Oratoryo sonrasında tören marşlarla sona erdi.
Küçükköy Sarımsaklı Özgürlük Parkında da, tören düzenlendi

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR