AYVALIK, İLK KURŞUNUN GURURUNU 98 YILINI TÖRENLE KUTLADI

9 Mayıs 1919 Tarihinde, Yarbay Ali Çetinkaya tarafından atılan ilk kurşunun yıl dönümü kutlandı. Bu kurşun Kurtuluş Savaşı'nda ilk düzenli ordu tarafından atılan ilk kurşun olma özelliği taşımaktadır.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Ayvalık Kaymakamı N.Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı P. Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, , Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, diğer protokol üyeleri, Kahraman Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, hazır bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuru çelenkler bırakıldı.

BAŞKAN GENÇER‘’ 98. YIL ÖNCE AYVALIK’TA ATILAN İLK ASKERİ KURŞUN, LAİKTÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN OLUŞMASINDA İLK ADIMLARDAN BİRİDİR.

Konuşmasını yapmak üzere Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer sahneye davet edildi. Sözüne protokol üyelerinin yanı sıra Kahraman Gazilerimize törene katıldıkları için hoş gediniz, şeref verdiniz diyerek başladı. Başkan Gençer ‘’ 98. yıl önce Ayvalık’ta atılan ilk askeri kurşun,Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşmasında ilk adımlardan biridir. 29 Mayıs’ta Yunan Askerleri Ayvalık’a çıkmak istemiştir. 172 Alayın komutanı Yiğit Yarbay Ali Çetinkaya ve yiğit insanlar vardır. Ayvalık çevresinden topladığı milis kuvvetlerle beraber cephe oluşturdular ve ilk askeri kurşun Ali Çetinkaya ve arkadaşlarına nasip oldu. Bu gücü yaratan felsefe Ayvalık’tan başladığı için bu gururu Ayvalık ve çevresi ,98 yıldır yaşıyor. Kahramanları unutmamız gerekiyor. Bu gün aynı zamanda İstanbul Fethi’nin yıl dönümü, Atatürk’ün tüm ülkeye ilham veren o sözünü unutmamak gerekir. ‘’Geldikleri Gibi Giderler’’… O inanç ve azimi unutmadık. Unutmayacağız.’’dedi.
Başkan Gençer sözlerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ne mutlu Türküm sözleriyle tamamladı.

AYVALIK BELEDİYESİ - GENÇLİK MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILIYOR!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in projesi Gençlik Merkezi'nin temeli atılacak.
İsmet İnönü Kültür Merkezi karşısında yapılacak binanın içerisinde gençlere, Halk oyunları ekipleri, Zeytin Çekirdekleri öğrencileri, tiyatro grupları, satranç sporcuları, karikatür çalışmaları, kütüphane, cep sineması, kafeterya, bilardo, masa tenisi, etüt salonları gibi aktiviteler sunulacak. Temel atma töreni 19 Mayıs Cuma Saat 12:00'de yapılacak

Ayvalık halkına verdiği bir başka sözü tutmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gençlik merkezinin kentin en büyük eksikliklerinden biri olduğunu söyledi.
Gençer, '' Bu merkezde gençlerimiz, kentin ücra köşelerinde kendi imkanlarıyla çalışıyorlardı. Her şeyden önemlisi burada birlikte hareket edecekler böyle toplumsal etkileşimin içerisinde yer alacaklar. Burayı teknik anlamda da donatacağız. Projenin hazırlanmasında emeği geçen meclis üyelerimze, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum''dedi.

Diğer Makaleler...

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR