15 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Ayvalık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Personel Albay Fevzi Koyuncu, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Savcısı Cihan Toprak, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet TOKER ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İzmir'in işgalinin ardından Ayvalık'ın da işgal edildiğini hatırlatarak Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu'daki etnik kökeni ne olursa olsun herkesin Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasında durduğunu vurguladı. Başkan Gençer, "9 Eylül'de İzmir ve 15 Eylül'de Ayvalık düşman işgalinden kurtuldu. İşte bugün bu önemli günü anıyoruz. Atatürk Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Başkan Gençer, "Atatürk, o demiryollarını yabancılardan satın aldı. Uçak fabrikası kurdu. Belçika'ya bile uçak ihraç ettik. Denizaltı fabrikası kurdu. Tüm bunları sadece 10 yıl içinde yaptı. Bankalar kurdu. Yollar yaptı. Basma fabrikaları kurdu. Dışarıdan ithal ettiğimiz her şeyi ülkemizde üretmeye başladı. Bir yandan kapitülasyonlar nedeniyle Osmanlı'nın borçlarını ödedi, bir yandan da bu devrimleri yaptı. Gençler bunları öğrenmelidir. Bugün ne kadar da bu bilgiler müfredat kitaplarından azaltılmış olsa bile biz bunları bağıra bağıra tekrarlayacağız" diye konuştu.

Başkan Gençer'in konuşmasının ardından halk oyunları ekipleri gösterisi sundu, tören Ayvalık Belediye Bandosu'nun eşliğinde yapılan kortej geçişiyle sona erdi.

Diğer Makaleler...

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR