BAŞKAN GENÇER ''AT ARABACILAR MEYDANI, HERKESİN BEĞENECEĞİ BİR MEYDAN OLACAK''

Ayvalık Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında 7 Şubat Çarşamba saat 10.00’da Orhan Peker Sanat Galerisi’ndeki yapılan toplantıya meclis üyeleri Aydın Derinova, Ufuk Ova, Özge Toygar, Firdevs Türkyılmaz, Şeref Akın ve Ufuk Turan mazereti nedeniyle katılamadı. Her zaman olduğu Ayvalık Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan meclisin kâtipliği Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Meclis Üyesi Hüseyin Barış yaptı. Mecliste ek gündem maddeleri dahil olmak üzere 18 konu görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ülkemiz için canını vermiş şehitler ve Ayvalık, Altınova, Küçükköy belediyelerine hizmet etmiş herkes için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

BAŞKAN GENÇER AT ARABACILAR MEYDANI HAKKINDA SORULARA CEVAP VERDİ
’’ KİLİT PARKE OLMASI MÜNKÜN DEĞİL’’
Açılış konuşmasını yapan Başkan Rahmi Gençer, At Arabacılar Meydanı’nındaki yenilenme çalışmalarını hava şartları uygun olursa 23 Mart’a kadar yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Gençer, ‘’Bölgenin en son alt yapısı 1960’lı yıllarda yapılmış. O yüzden bu çalışmaları yaparken ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Bu çalışmaları yaparken BASKİ VE Türk Elektrik Kurumu ile koordineli çalışıyoruz.

Su ve Kanalizasyon hatlarını, yağmur suyu drenaj hatlarını ve elektrik hatlarını tekrardan yeniliyoruz. Tarihi taşlarımızı, yol güzergâhımıza derz yaparak döşeyeceğiz. Kilit parke olması mümkün değil bu konuda herkesi aydınlatmak istiyorum. Binalarımızı da boyayacağız. Graniti bazalt renginde uygulayacağız. İki metrenin üstünde bir heykel ve yanına da bir çeşme yapacağız. Çocuklarımızın eğlenebileceği bir alan yaratmak istiyoruz. Taşlarımızın arasından çıkan aydınlatmalarımız ve normal aydınlatmalarımız da var.

Tarihi Kentler Birliği 23 -24 Mart’ta Ayvalık’ta
Başkan Gençer, Ayvalık At Arabacılar Meydanını Ayvalık Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarihi Kentler Birliği, ÇEKÜL Vakfı ile birlikte organize ettikleri Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı’na yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti.
Gençer, ‘’Toplantı Ayvalık için çok önemli. Ayvalık’ımız UNESCO Endüstri Peyzajıyla listeye girdi. Bu konuyu ve Ayvalık’ımızı konuşacağız.Gençer, daha sonra Zeytin Çekirdekleri Projesini , yapımı süren Gençlik Merkezini, Perşembe Pazarını, Armutçuk Pazarını, 10000 Metrekare kapalı alanı olan bir Altınova Pazaryeri, Alibey (Cunda) Adası düzenlemesi, Kırlangıç Fabrikası restorasyonu ve yol yapım çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.Meclis Üyesi Ahmet Erkal, 01 Ocak itibariyle hizmet alımı olarak görev yapan personelin Ayvalık Belediyesi’nin şirketi bünyesinde kadrolu olarak çalışması konusunda bilgilendirme yapılması için önerge sundu.İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Özden Özgen açıklamalarda bulunarak şirket bünyesinde kadroya geçişi ve sürecini anlattı.

ALİBEY (CUNDA) ADASI’NDA YENİ YAPILAN PARKA İBRAHİM ÖZTÜRK ADI VERİLİYORMecliste daha sonra gündem maddelerine geçildi.Hukuk Komisyonundan gelen konu (Fahri Hemşerilik) görüşüldü. Alibey (Cunda) Adası Nuri Zarplı okul önündeki yeşil alana, İbrahim ÖZTÜRK isminin verilmesi konusu görüşüldü oy birliği ile kabul edildi.Vergi Dairesinde görevlendirilmek üzere bilirkişi seçimi görüşüldü ve Meclis Üyesi Şakir Sakarya asil üye, Mehmet Ali Tuncer de yedek üye olarak seçildi. AyvalıkGücü-Belediyespor Kulübünün, Ayvalık Judu-Ju-Jitsu Spor Kulübü Derneğinin, ve Ayvalık Spor Kulübün yurtdışına çıkış talepleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.Sakarya Mah.1741 ada,34 parselde kayıtlı 120,26 m2 lik Ayvalık Belediyesine ait 111/6013(2,22M2) gayrimenkulün hisse satışı ve Namıkkemal Mahallesi 1004 ada,6 parseldeki mülkiyetlerin satışı için encümene yetki verilmesi görüşüldü ve kabul edildi.

Alibey Adası hediyelik eşya satışı yapılan dükkanlar ile alakalı protokol yapılması görüşüldü.İlçemiz sınırları içinde bulunan uygun görülecek bir alana Dr. Fazıl Doğan isminin verilmesinin görüşüldü.Belediyemiz öncülüğünde Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu ile eğitmenlerinin 23 Nisan'da Paris'te yapılacak kutlama etkinliklerine katılmaları görüşüldü.Meclis İmar Komisyonundan gelen konular ile meclis son buldu.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR