ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ ÇOCUKLARI, 23 NİSAN’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİLEN FRANSA’YA GİDİYOR

Ülkemizin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden Zeytin Çekirdekleri Projesi Çocukları, Türkiye Cumhuriyeti Dışişişleri Bakanlığı'nı temsilen Fransa yolcusu olacak.
Zeytin Çekirdekleri, Ayvalık Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve sayısız gönüllünün işbirliğiyle ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. 4 yılda şu ana kadar yaklaşık 1700 çocuğa sosyal, kültürel ve sanatsal eğitimler sunuldu.

Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu, Paris’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Türkiye’yi temsil etmek için hazırlık çalışmalarına başladı. İsmet İnönü Kültür Mekezi’nde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in katılımıyla, çocuklar ve ailelerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ayvalık’ta köy ve merkezlerindeki 11 okuldan, sosyo-ekonomik kısıtlı 8 ila 15 yaş arası 47 çocuk, ilk defa evlerinden uzaklaşacak, metropol görecek, uçağa binerek birçok ilki hep birlikte yaşayacak.
Ayvalık, ‘Endüstri Peyzajı’ olarak UNESCO Dünya Mirası geçici listesine 2017 Nisan ayında girmişti. Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestra ve Korosu da bu bağlamda Paris’te Ayvalık’ın tanıtımına katkıda bulunarak, UNESCO Genel Merkezi’ni ziyaret edecek. UNESCO Genel Merkezi’nin yanı sıra, Opera Garnier, La villette, Eyfel Kulesi gibi birçok noktada Paris turu yapacaklar.

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI
Pegasus Havayollarının ulaşım sponsoru olduğu 21 – 24 Nisan’da Paris’teki konserde konaklama, yemek, şehir içi ulaşımı ve etkinlik kıyafetleri edilmeleri için bağış kampanyası başlatıldı.

Görüşlerini belirten Zeytin Çekirdekleri Proje Koordinatörü Gül Gürsoy ’’47 çocuk, gönüllü eğitmenler, program sorumluları ve sponsorları olarak hepimiz çok heyecanlıyız. Çünkü Türkiye’yi ve Ayvalık’ı Fransa’da temsil etmenin büyük bir sorumluluğunu taşıyoruz. Çocuklarımız da çok heyecanlı onlar da pek çok ilki bir arada yaşayacaklar. Çocuklarımız yarıyıl tatiliyle birlikte konser hazırlıklarına başladı. Gönüllü eğitmenlerimizin emeğin ve özverinin en güzel örneklerini sergilediklerini düşünüyorum ve kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Akşam eve döndüklerinde ağrıları çok da olsa buna aldırmıyorlar.’’ dedi.

GÜRSOY ’’ PARİS’TEKİ KONSER İÇİN DESTEKLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR’’
Paris’te konser için maddi ve manevi ihtiyaçlarının olduğunu belirterek kampanyaya destek isteyen Gürsoy’’ Gelin birlikte mucizeyi birlikte gerçekleştirelim. Bağışcımız olun ve siz de bir çocuğun bu güzel yolculuğa çıkmasını sağlayın." dedi.

BAŞKAN GENÇER’’ PARİS’TE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKSİNİZ
Sahneye çıkarak görüşlerini belirten Başkan Rahmi Gençer, projeye hayal olarak başladıklarını ve Türkiye’de bir çok belediyeye örnek olmaya başladığını belirtti.
Gençer ‘’ Ankara’dan İstanbul’dan davetler geliyor. Ayvalık’ımız için Fransa davetinin çok büyük gurur olduğunu düşünüyorum. Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Pırıl pırıl çocuklarsınız. 3 gün boyunca ülkemizi temsil edeceksiniz, bunu orada unutmamanız gerekiyor. Orada birbirinize uyumunuz çok önemli. Çocuklarımız çok özel ve geleceği için çok önemli eğitimler alıyor. Bu konuda onlara olanak sağlayan öncelikle ailelerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Bunun sonucunda müthiş bir özgüvene sahip olacaklar. Bu özgüven, hayatı kazanmalarında en büyük kazanım olacak.
Başkan Gençer, sözlerini çocuklardan Ayvalık’ı en iyi temsil edecekleri konusunda söz isteyerek tamamladı.
Programın sonunda Zeytin Çekirdekleri Derneğinin bağış hesapları paylaşıldı ve sponsor olma çağrısında bulunuldu. Garanti Bankası Ayvalık Şubesi Hesap No:789/6298065, IBAN: TR93 0006 2000 7890 0006 2980 65, EURO-IBAN TR39 0006 2000 7890 0009 0967 11 numaralı hesap numaraları olduğu öğrenildi.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR